RESCA | Uusiutuvan energian pilottialue Hiukkavaaraan

Kivikkokangas | Uusiutuvan energian pilottialue Resca rakennusvalvonta Oulu

Uusiutuvan energian pilottialue | Kivikkokangas Hiukkavaara Oulu

Hiukkavaaran Kivikkokankaalle(ks. viereinen kuva) rakennetaan uusiutuvan energian pilottialue, jossa yritykset voivat kokeilla ja vertailla eri uusiutuvan energian teknologioita ja samalla saadaan hyödyllistä tietoa toimivista ratkaisuista.

Idea pilottialueesta lähti liikkeelle vuoden 2013 alussa, jolloin Oulun rakennusvalvonnassa mietittiin keinoja saada konkreettista tietoa uusiutuvan energian laiteratkaisujen rakennuslupavaiheen ohjaustavoista. Pilottialueeksi sopiva alue etsittiin yhdessä tontti- ja kaavoituspuolen kanssa Hiukkavaarasta ja alueelle järjestettiin yrityksille avoin tonttihaku helmi-maaliskuussa. Tonttihaku oli menestys, sillä kaikki tontit saatiin täytettyä.

Pilottialueelle ei tule kaukolämpöä, joten se on optimaalinen uusien teknologioiden vertailuun. Alueelle on muun muassa tulossa seuraavanlaisia ratkaisuja: Korttelikohtainen yhdistetty sähkön- ja lämmöntuotanto puuhakkeella, 40 m2 aurinkopaneeleilla oleva talo, maalämpö hybriditalo vesitakalla. Lisää tietoa eri kohteista ja ratkaisuista löydät kohdasta Hankekortit.

Niin rakennusvalvonta kuin yritykset hyötyvät pilottialueesta. Yritykset voivat kehittää omia ratkaisujaan ja samalla rakennusvalvonta saa tärkeätä tietoa uusiutuvan energian käytöstä. Parhaimmista käytännöistä muodostetaan ohjauskonseptit rakentajille koko Oulun alueelle.

Pilottialueen sijainti

Pilottialueen rakentajat

Hankekortit 

Kaikista pilottialueelle rakennettavista kohteista ollaan parhaillaan laatimassa hankekortteja. Hankekorteista löytyvät kätevästi kaikkien kohteiden perustiedot kuten perusrakenteet, suunnittelijat, rakentajat, energiatehokkuustiedot, tiiveystiedot, tähtiluokitus, innovaatiot ja käytetyt teknologiat sekä yhteystiedot ja linkit lisämateriaaleihin.

Pilottialueen aikataulu